In deze jaren breidt de stad zich uit en de afdeling gymnastiek veert hierop mee.
Er wordt in steeds meer zalen lesgegeven. De toeloop is enorm; het 1000-ste gymnastieklid wordt welkom geheten.
Ook de wedstrijdsport groeit, er komen steeds meer wedstrijden, de prestaties groeien naar regionaal en districtsniveau.
De Hazenkamp organiseert zelf haar eerste grote wedstrijd; we nemen voor het eerst deel aan een internationale wedstrijd in Luik.
Je leest in de clubbladen dat het ledenaantal jaarlijks erg schommelt. Veel jeugdleden melden zich aan maar bij de start van het seizoen blijkt dat soms wel 30% het lidmaatschap alweer heeft opgezegd.
Vanaf 1970 kan de contributie niet meer contant in de les worden betaald. Leden moeten nu zelf per bank betalen.
Dick Korstanje is de bevlogen voorzitter die veel steun krijgt van Simon en Ria Kersten, die samen het secretariaat, de penningen, de ledenadministratie en leiding behartigen.
In februari 1970 wordt door De Hazenkamp de eerste KNGV-wedstrijd georganiseerd in sporthal Neerbosch-Oost compleet met een set toestellen van Janssen en Fritsen.
Op 30 mei 1970 is er een groots gymnastiek-gala met zes verschillende verenigingen uit de regio Nijmegen.
In het Pinksterweekend in mei vertrekken deze turnsters naar een turntoernooi in Luik waar veel mooie prijzen gewonnen worden. Een onvergetelijke turnreis, voor de deelnemers, de vereniging en de leiding.
In maart 1970 wordt zelfs een ledenaantal van 1250 genoemd en in september 1970 verscheen het eerste introductieboekje. 21 jeugdleden doen mee aan het –eerste– kamp in Beekbergen. Ook de afdeling “grote trampoline” presteert goed. De eerste minitrampoline wordt aangeschaft.
In 1971 organiseert de vereniging een onvergetelijke, grote buitendag met wel 250 jeugdleden en op 6 februari een leuke middag met Jan Klaassen voor de kleuters.
In het voorjaar kondigt voorzitter Dick Korstanje als bestuurder zijn vertrek aan, opvolgers zijn lastig te vinden.
De wedstrijdgroepen bij het turnen en trampoline lopen goed. De prestaties stijgen, zo werd bijvoorbeeld Miranda Heijmans de eerste kringkampioene.
Dit jaar gaan twee volle bussen met recreanten naar Ede. Hazenkamp-gymnastiek zit duidelijk in de lift.
De lessen in de gymzaal Waterstraat worden opgeheven maar er wordt lesgegeven in de Uranusstraat, Neerbosch-Oost, Malvert, Heidebloemstraat, Reestraat en gymzaal in Mook. Later komt zaal Lankforst er bij.
Op 15 juli 1971 treden Wim Zegers en El Beynon in het huwelijk. Beiden spelen decennia lang een grote rol in de vereniging.
In Nijmegen worden de nationale kampioenschappen trampoline georganiseerd.
Er klinkt een steeds duidelijker verzoek van het hoofdbestuur door aan alle afdelingen om samen op te trekken en om samen één club zijn!
De secties zijn (te zeer) gericht op hun eigen sport en op lijfsbehoud. Felle discussies tussen de gedachte één Hazenkamp en de zelfstandigheid van de onderafdelingen.
In mei 1973 geven de vijf Nijmeegse Gymclubs een grote demo-avond in sporthal Neerbosch-Oost: Sparta, De Hazenkamp, Oranje Blauw , DOS en Excelsior.
Het vinden van goed kader voor de wekelijkse lessen en trainingen is een groot en terugkerend probleem. Bovendien worden de zaalhuren met 10% en 15% verhoogd en gaat de contributie naar 65 gulden (senior) en 55 gulden (junior).
We lezen over een forse terugloop van leden waardoor een financieel tekort ontstaat.
In februari 1973 treedt Wim Zegers toe als lid van technische commissie en hij geeft training aan de wedstrijdgroep.
In mei 1974 kent de afdeling gym-turnen weer 850 leden, de totale vereniging 1080 leden en de financiële tekorten worden weggewerkt. De turnselectie dames gaat zich steeds meer meten met landelijke turnclubs zoals KTV Twente, Sportclub Delfzijl, Brinio Lochem etc,