1995-2000

De twee belangrijkste mijlpalen in deze 5 jaren zijn de komst van Boris Orlov en de opening van de nieuwe turnhal aan de Ploegstraat.

Boris Orlov

Eind 1995 vertrekt de trainer van de topsport (HK) per ommegaande uit de vereniging. Zijn vertrek veroorzaakt veel  tumult met een lange nasleep.

In 1997 wordt Hazenkamp wederom Nederlands Kampioen en in het jaar 2000 wordt de sectie een zelfstandige vereniging: GTV De Hazenkamp

In samenwerking met de KNGU komt de Russische trainer Boris Orlov over van Heerenveen naar Nijmegen en gaat training geven op Papendal en in Nijmegen.

Esther de Weerd volgt de vertrekkende Soraya Heijmering op als choreografe van de topsport. Samen met Boris Orlov geeft zij De Hazenkamp de komende 10 jaar de club haar topsportkleur.

Boris Orlov en Esther de Weerd

De Hazenkamp wint de jeugdsportprijs, waarbij we voor het eerst onze black-light-demo laten zien, die later nog bij tal van (binnen-)demo’s wordt geshowd.

Voor de vele demo’s is een vaste TPT-oudergroep behulpzaam met Marco, Ton, El, Paul, Lex, Sjaak , Jan en Harry. De laatste zorgt bovendien met een grote vrachtwagen voor het vervoer van alle TPT-materialen.

We schaffen -na het succesvolle lange luchtkussen nu ook het luchtkussentafel aan , dat wordt gemaakt door Koenen Air, de voorloper van het latere AirTrackFactory. Blokker is de grote sponsor van het kussen.  We zijn weer present bij de Zomerfeesten en Vlaggenparade en krijgen veel lovende reacties.

Demo met Blokker-kussen in Blije Dries.

In 1996 wordt de Nijmegen-Pas in het leven geroepen waarbij mensen met een smalle beurs voor fl40,- per jaar aan contributie-subsidie ontvangen.

Om zicht te krijgen hoe de kwaliteit van de lessen wordt ervaren zijn enquêtes afgenomen bij de leden, die hun lidmaatschap opzegden. De meeste leden kijken met een goed gevoel terug naar onze lessen en activiteiten. Een aantal leden is ronduit lovend over de lessen.

De reden waarom zoveel kids rond hun tiende levensjaar stoppen komt omdat ze kiezen voor een andere sport of naar de middelbare school gaan. Een enkele keer zijn de grote groepen een reden en het feit dat ze weinig meer leren.  De hoogte van de contributie speelt bij het beëindigen nauwelijks een rol.

Linda Verschuren en Edwin Zegers nemen de instroom van de jonge talenten op zich.

Hermen Meijerink wordt de nieuwe penningmeester en de contributie gaat naar fl 215 per maand voor 1 uur gym-turnen-bewegen.

Linda en Edwin

Op 23 juni 1997 trekt TPT voor de tweede keer naar Aalsmeer voor opname van met kruislingse salto’s in het Tv-programma Postcode Loterij-show. TPT-demo’s blijven komen. Dit jaar demonstraties in onder andere de Blije Dries te Wijchen; in Kekerdom; in Ottersum; in Duiven; in Beuningen; in Middelharnis.

In december wint Fieke Willems de Eco-air-cup van Zoetermeer, vóór de bekende Russische turnster, Ludmilla Ejova en er wordt opvallend goed geturnd bij de Europese Jeugd Olympische dagen in Lissabon (5e plek).  De 12-jarige Nederlands Kampioene Patricia Timmer stapt over van Pro Patria Zoetermeer naar Nijmegen.

In december 1997 wint het  Hazenkamp-team wederom de nationale teamtitel.

Voor ’t eerst houdt de sectie gym-turnen zelf een Algemene Ledenvergadering;  tot dit moment was de ledenraadpleging steeds onderdeel van de ledenvergadering van SV De Hazenkamp.

De sectie is inmiddels 800 leden groot.  Het hoofdbestuur van SV De Hazenkamp stelt voor om de vereniging om te bouwen tot 3 zelfstandige verenigingen.

De reden is dat elke sectie een eigen accommodatie heeft waardoor een financieel verlies van de ene sectie de andere secties mee zou kunnen sleuren. Bovendien liggen de 3 accommodaties van turnen – honkbal – korfbal ver uit elkaar en doen de leden nauwelijks nog iets samen.

De sectie Gym-turnen stelt Statuten en Huishoudelijk reglement op om zelfstandig verder te kunnen. Er komt een nieuw logo.

Er wordt een bestuur ad interim gekozen, de eerste begroting wordt vastgesteld. In 2000 is GTV De Hazenkamp een feit. Met man en macht zoekt Gemeente met de vereniging naar de oplossing van ons accommodatie-vraagstuk.  In 1996 wordt de knoop over bouw van nieuwe turnhal doorgehakt; de bouw start in zomer 1997 en in de zomer van 1998 wordt de nieuwe turnhal opgeleverd; we organiseren al op 6 juni 1998 de jeugdinterland Nederland-Engeland.   De officiële opening van de turnhal (Ploegstraat 5)  -door burgemeester mr.E._d’Hondt- vindt plaats op 24 en 25 oktober 1998.

Turnhal “nieuwe” Ploegstraat


In juni 1998 wordt Fieke Willems Nederlands Kampioene en Patricia Timmer wordt tweede.

Fieke Willems
Seniorengroep

De Hazenkamp neemt liefst 9 senior-groepen van Gemeente over.

Elvira Becks gaat –via de tussenstap bij Cats- mee doen aan Cirque du Soleil in Canada.

Hazenkamp organiseert meerdere jaren op rij het Agio Huys turntoernooi in JM-hal, ook als kwalificatie voor de WK in China.  De wedstrijd krijg veel publiciteit in regionale en landelijke dagbladen en onder het oog van TV Gelderland en Studio Sport wordt in een volle Jan Massinkhal onder grote spanning geturnd.

Het Nederlandse  turnteam met 4 Hazenkampers gooide hoge ogen voor de kwalificatie OS Sydney in 2000. Maar het WK in China nam een bijzondere wending. In de aanloop blesseerde Patricia Timmer zich maar het grootste verdriet kwam door de val bij het vluchtelement aan brug van Marleen Deuning, tot op dat moment de kopvrouw van Nederland. Zij brak haar arm. Nederland werd 14-de en mist 1,5 punt voor plaatsing OS.

Marleen Deuning. Ze heeft echt pech gehad. Een val die je levenslang blijft voelen…

De Hazenkamp kent naast de vele gym- en turngroepen ook twee groepen T’ai Chi, een herenconditiegroep en zeven groepen 55+. Voorzitter Martin Uittenbosch stapt na vele jaren met grote inbreng op.

De Maldense kunstenares maakt ter verfraaiing van de turnhal 3 fraaie oranje poppen, die 10 jaar later de aanzet zijn van het nieuwe logo.In 1999 stapt Renske Endel over van K en V Opmeer naar De Hazenkamp.
Kirsten v.d. Eijck (20 jaar) en Patricia Timmer (18 jaar en Nederlands Kampioene in 1995 en 1997) beëindigen hun turncarrière.

Toch blijft er een sterke ploeg over met Caroline Verberk , Monique Nuyten, Fieke Willems, Patricia Timmer,  Lindy Gommans, Marleen Deuning, Marinka van Apeldoorn en Mandy Doets. Esther Heijnen, Boris Orlov, Linda Verschuren en Edwin Zegers.

Monique Nuijten wordt Nederlands Kampioen.

Caroline Verberk , Monique Nuyten, Fieke Willems, Patricia Timmer,  Lindy Gommans, Marleen Deuning,Marinka van Apeldoorn en Mandy Doets. Esther Heijnen, Boris Orlov, Linda Verschuren en Edwin Zegers

Linda Verschuren pakt de begeleiding van de turngroepen in de verschillende divisies op zich.