Handbal tot 1970

In 1949 werd de heer L.G.Verbeek aangesteld als de nieuwe leider lichamelijke ontwikkeling. Hij wist vooral jonge mensen te animeren om naast de gymnastieklessen een buitensport te gaan beoefenen.

Hier heeft de handbal-afdeling veel profijt van gehad.
Want in 1945 leverde een eerste poging een meisjesgroep op die een handbalwedstrijd van de Quick dames met 13-3 verloor met ook nog een mannelijke keeper.

Juli 1949 waren de eerste 3 reguliere wedstrijden tegen het Weesinrichting-damesteam met wisselend succes. Verder kan nog vermeld worden dat een handbalmix dames en heren in 1949 tegen Gendt (Betuwe) speelde.
April 1953, een eerste vermelding van een competitie .
In 1954 is er sprake van teamkampioenschap en promotie naar de landelijke eerste klasse in Gelderland, verder een feestavond met de wandel-afdeling in 1955 waarbij een versterking van een aantal honkballeden De afdeling handbal groeide uit tot een handbal vereniging met potentie voor veldhandbal, zeven-handbal en zaalhandbal voor zowel heren-als dames teams.
In de glorie jaren 1960 is er zelfs sprake van juniorenteams.

Het seizoen 1969-1970 ging de afdeling handbal door gebrek aan spelers ter ziele. De overgebleven spelers zijn met spelers van andere Nijmeegse teams zelfstandig verder gegaan als handbalvereniging Trias.

1960 Herenhandbal team Kampioen 2e Klasse Oost